Monday , September 21 2020

Worlds Largest Lakes Questions Answers

Worlds Largest Lakes Questions Answers for the preparation of all entry exams. Here we provide Worlds Largest Lakes Questions Answers. All these Worlds Largest Lakes Questions Answers provided in MCQs format.

We also recommend you Lakes of the World Quiz MCQs for online test.

Worlds Largest Lakes Questions Answers

For Worlds Largest Lakes Questions Answers preparation. You simply prepare the given below test. To check the Worlds Largest Lakes Questions Answers.

1. The area of the Caspin Sea is _____.

A. 371,795 sq. km
B. 295,000 sq. km
C. 310,700 sq. km
D. 411,300 sq. km

View Answer

Answer: Option A

2. Caspian Sea is located between Azerbaijan, Russia, Kazakhstan and _____.

A. Turkey
B. Iran
C. Afghanistan
D. Iraq

View Answer

Answer: Option B

3. Superior is the name of _____.

A. Sea
B. River
C. Canal
D. Lake

View Answer

Answer: Option B

4. Lake Baikal is located in:

A. Kazakhstan
B. Russia
C. US
D. Angola

View Answer

Answer: Option B

5. Aral Sea is located between:

A. US and Canada
B. Brazil and Peru
C. Kazakhstan and Uzbekistan
D. Tanzania and Uganda

View Answer

Answer: Option C

6. The length of Lake Victoria is:

A. 350 km
B. 337 km
C. 310 km
D. 370 km

View Answer

Answer: Option B

7. The maximum depth of the Lake Michigan _____.

A. 231 feet
B. 581 feet
C. 470 feet
D. 923 feet

View Answer

Answer: Option D

8. Great Bear is the name of:

A. Desert
B. Lake
C. River
D. Sea

View Answer

Answer: Option B

9. Lake Ontario is located in _____.

A. Russia-Iran
B. US-Canada
C. US-Mexico
D. Israel-Jordan

View Answer

Answer: Option B

10. The largest lake of the world is _____.

A. Nipissing
B. Onega
C. Erie
D. Caspian

View Answer

Answer: Option D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × three =