Thursday , October 1 2020

River Quiz Questions For NTS, CSS, PPSC, FPSC

River Quiz Questions for the preparation of all entry exams. Here we provide River Quiz Questions. All these River Quiz Questions provided in MCQs format.

After reading this post check your score with online test of Rivers Quiz Questions and Answers for preparation of NTS Test, Entry Test, PPSC Test, FPSC Test etc.

River Quiz Questions

For River Quiz Questions preparation. You simply prepare the given below test. To check the River Quiz Questions.

1. Orange is the famous river of ?

A. Australia
B. Russia
C. Lesotho
D. Turkey

View Answer

Answer: Option C

2. The length of the Amazon River is ?

A. 8110 km
B. 7111 km
C. 6400 km
D. 5910 km

View Answer

Answer: Option C

3. The approximate length of Indus River is ?

A. 3010 km
B. 2910 km
C. 2897 km
D. 4001 km

View Answer

Answer: Option C

4. The outflow of Yangtze River is ?

A. China Sea
B. Gulf of St. Lawrence
C. Amazon River
D. Ob River

View Answer

Answer: Option A

5. The source of Indus River is?

A. Black Forest
B. Kunlun Mountains
C. Himalayas
D. Altai Mountains

View Answer

Answer: Option C

6. The outflow of River Brahmaputra is?

A. Indus River
B. Bay of Bengal
C. Indian Ocean
D. Ganges River

View Answer

Answer: Option D

7. Darling is the name of?

A. River
B. Island
C. Sea
D. Lake

View Answer

Answer: Option A

8. Huang He is also called?

A. River Po
B. Yellow River
C. Black River
D. Red River

View Answer

Answer: Option B

9. The outflow of Indus River is?

A. Shatt-al-Arab
B. Atlantic Ocean
C. Black Sea
D. Arabian Sea

View Answer

Answer: Option D

10. The longest river of the world is?

A. Nile
B. Purus
C. Ob
D. Volga

View Answer

Answer: Option A

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 + 5 =