Thursday , July 16 2020

Punjab Geography Quiz Questions MCQs

Geography of Punjab Quiz Questions MCQs for preparation of Entry Test. Here we provide Geography of Punjab Quiz Questions MCQs about Geography of Pakistan. All these Geography Quiz Questions provided in MCQs format. Simply prepare your self for reading the question thoroughly. To see answer for each question simply click on the “View Answer” button.

We also recommend you Balochistan Geography Quiz Questions MCQs for test preparation.

Geography of Punjab Quiz Questions MCQs

Geography Quiz Questions MCQs for preparation of Entry Test. You simply prepare the given below test. To check your knowledge about Microsoft Access. For Answers simply click on the answer button and follow us on Facebook.

Read Also [Geography of Sindh Quiz Questions MCQs]

1. Punjab occupies the _____ part of Pakistan

A. North western
B. North eastern
C. North southern
D. North

View Answer

Answer: Option B

2. On the east, it has common border with _____.

A. China
B. Iran
C. India
D. None of these

View Answer

Answer: Option C

3. Sindh lies to its _____.

A. East
B. West
C. North
D. South

View Answer

Answer: Option D

4. Khyber Pakhtunkhwa lies to its _____.

A. East
B. West
C. North
D. South

View Answer

Answer: Option B

5. Jammu & Kashmir lies to its _____.

A. East
B. West
C. North
D. South

View Answer

Answer: Option C

6. Punjab is the _____ area wise?

A. Largest
B. Smallest
C. Second Largest
D. Third Largest

View Answer

Answer: Option C

7. The area of Punjab is _____ Square kilometers.

A. 205,345
B. 405,345
C. 605,345
D. 805,345

View Answer

Answer: Option A

8. The area of Punjab is _____ percent of the total area of Pakistan.

A. 26
B. 30
C. 34
D. 38

View Answer

Answer: Option A

9. The population of Punjab is _____ percent of the total population of Pakistan.

A. 56
B. 58
C. 60
D. None

View Answer

Answer: Option A

10. There are _____ districts in Punjab.

A. 36
B. 40
C. 44
D. 48

View Answer

Answer: Option A

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

13 − 10 =