Saturday , December 5 2020

Population of Pakistan MCQs Quiz Questions

Population of Pakistan MCQs Quiz Questions for preparation of Entry Test. Here we provide Population of Pakistan MCQs Quiz Questions about Geography of Pakistan. All these Population of Pakistan Quiz Questions provided in MCQs format. Simply prepare your self for reading the question thoroughly. To see answer for each question simply click on the “View Answer” button.

We also recommend you Punjab Geography Quiz Questions MCQs for test preparation.

Population of Pakistan MCQs Quiz Questions

Population of Pakistan Quiz Questions MCQs for preparation of Entry Test. You simply prepare the given below test. To check your knowledge about Microsoft Access. For Answers simply click on the answer button and follow us on Facebook.

Read Also [Books on Pakistan MCQs Quiz Questions]

1. According to the 2017 Census, the population of the Pakistan was ______.

A. 207,774,520
B. 107,774,520
C. 307,774,520
D. 217,774,520

View Answer

Answer: Option A

2. According to the 1998 Census, the population of the Pakistan was ______.

A. 120000000
B. 130579000
C. 140000000
D. None of these

View Answer

Answer: Option B

3. In 1951, Pakistan’s population was ______.

A. 33816000
B. 32816000
C. 34816000
D. None of these

View Answer

Answer: Option A

4. Pakistan’s Second Census was carreid out in ______.

A. 1961
B. 1971
C. 1972
D. None of these

View Answer

Answer: Option A

5. In accodance with 1961 Census, the population of Pakistan was ______.

A. 41978000
B. 42978000
C. 43978000
D. None of these

View Answer

Answer: Option B

6. The difference between the 1951 and 1961 Census was ______.

A. 8162000
B. 9162000
C. 9262000
D. None of these

View Answer

Answer: Option B

7. In 1972, Pakistan’s population was ______.

A. 64321000
B. 65321000
C. 66321000
D. None of these

View Answer

Answer: Option B

8. According to 1981, Census, the population of Pakistan was ______.

A. 83254000
B. 84254000
C. 85254000
D. None of these

View Answer

Answer: Option B

9. The difference of population between 1961 and 1972 Census was ______.

A. 21000000
B. 22343000
C. 23000000
D. None of these

View Answer

Answer: Option B

10. After how many years, the 1972’s Census was carreid out?

A. 11
B. 12
C. 10
D. None of these

View Answer

Answer: Option A

11. The difference of population between 1972 and 1981 Census was ______.

A. 18000000
B. 18000000
C. 18933000
D. None of these

View Answer

Answer: Option C

12. After how many years, the 1981 Census was carried out?

A. 10 years
B. 12 years
C. 9 years
D. None of these

View Answer

Answer: Option C

13. The difference of population between 1981 and 1998 was ______.

A. 36320000
B. 46325000
C. 42000000
D. None of these

View Answer

Answer: Option B

14. After how many years, 1998’s population Census was conducted?

A. 15 years
B. 16 years
C. 17 years
D. None of these

View Answer

Answer: Option C

15. In terms of population, how many times India is larger than Pakistan?

A. About 7 times
B. About 8 times
C. About 9 times
D. None of these

View Answer

Answer: Option A

16. According to the 1998 Census, the population of Karachi was ______.

A. 8269265
B. 7269265
C. 9269265
D. None of these

View Answer

Answer: Option C

17. Pakistan’s 2nd largest city is ______.

A. Lahore
B. Faisalabad
C. Rawalpindi
D. Multan

View Answer

Answer: Option A

18. Name the Pakistan’s fourth largest city is ______.

A. Hyderbad
B. Rawalpindi
C. Multan
D. None of these

View Answer

Answer: Option B

19. Pakistan according to 1998 Census, ranks as world’s ______ largest state in terms of Population.

A. 7th
B. 6th
C. 5th
D. None of these

View Answer

Answer: Option A

20. Pakistan’s eight largest city, in terms of population, is ______.

A. Peshawar
B. Sargodha
C. Quetta
D. None of these

View Answer

Answer: Option A

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

16 − 10 =