Tuesday , December 1 2020

Pakistan Geography For NTS, FPSC, PPSC etc

Pakistan Geography MCQs for the preparation of all entry exams. Here we provide Pakistan Geography MCQs. All these Pakistan Geography MCQs provided in MCQs format.

After reading this post check your score with online test of General Knowledge Pakistan MCQs Test for preparation of NTS Test, Entry Test, PPSC Test, FPSC Test etc.

Pakistan Geography MCQs

For Pakistan Geography MCQs preparation. You simply prepare the given below test. To check the Pakistan Geography MCQs.

1. Name the country which is situated in the northeast of Pakistan.

A. Iran
C. India
D. Afghanistan

View Answer

Answer: Option B

2. Pakistan is divided into __________ physical divisions.

A. 4
B. 7
C. 5
D. 6

View Answer

Answer: Option C

3. Hindukush range covers ________ of Pakistan.

A. Northwest side
B. North side
C. West side
D. Southwest side

View Answer

Answer: Option A

4. Total length of Pakitan’s common boundary with China is

A. 523 km
B. 680 km
C. 625 km
D. 610 km

View Answer

Answer: Option A

5. The total area of Balochistan is

A. 340,292 sq. km
B. 347,190 sq. km
C. 337,192 sq. km
D. 440,992 sq. km

View Answer

Answer: Option B

6. The largest seaport of Pakistan is?

A. Karachi
B. Bin Qasim
C. Gwadar
D. None of these

View Answer

Answer: Option A

7. The highest peak of Hindukhush range is ___________.

A. Nanga Parbat
B. K-2
C. Tirich Mir
D. Kirthar Hills

View Answer

Answer: Option C

8. The coldest place in Pakistan is _________.

A. Ziarat
B. Hunza
C. Sialkot
D. Murree

View Answer

Answer: Option A

9. The highest peak of Sulaiman range is _________.

A. K-2
B. Tirich Mir
C. Takht-e-Sulaiman
D. Nanga Parbat

View Answer

Answer: Option C

10. The hottest place in Pakistan is _________.

A. Jaccobabad
B. Multan
C. Sui
D. D.G.Khan

View Answer

Answer: Option A

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

fifteen − five =