Tuesday , December 1 2020

Geography of Sindh Quiz Questions MCQs

Geography of Sindh Quiz Questions MCQs for preparation of Entry Test. Here we provide Geography of Sindh Quiz Questions MCQs about Geography of Pakistan. All these Geography Quiz Questions provided in MCQs format. Simply prepare your self for reading the question thoroughly. To see answer for each question simply click on the “View Answer” button.

We also recommend you Punjab Geography Quiz Questions MCQs for test preparation.

Geography of Sindh Quiz Questions MCQs

Geography Quiz Questions MCQs for preparation of Entry Test. You simply prepare the given below test. To check your knowledge about Microsoft Access. For Answers simply click on the answer button and follow us on Facebook.

Read Also [Geography of KPK Quiz Questions MCQs]

1. Sindh is the ______ largest province of Pakistan and second largest in population.

A. Second
B. Third
C. Fourth
D. Fifth

View Answer

Answer: Option B

2. The area of Sindh is ______ square kilometers.

A. 140,914
B. 240,914
C. 340,914
D. None of these

View Answer

Answer: Option A

3. The area of Sindh is ______ percent of the total area of Pakistan.

A. 18
B. 20
C. 22
D. 24

View Answer

Answer: Option A

4. The population of Sindh is ______ percent of the total population of Pakistan.

A. 21
B. 23
C. 25
D. 27

View Answer

Answer: Option B

5. Sindh occupies the ______ part of Pakistan.

A. South-eastern
B. South-western
C. North-eastern
D. North-western

View Answer

Answer: Option A

6. On the East, it has common border with ______.

A. India
B. Iran
C. China
D. Afghanistan

View Answer

Answer: Option A

7. Punjab lies to its ______.

A. East
B. West
C. North
D. South

View Answer

Answer: Option C

8. Balochistan lies to its ______.

A. East
B. West
C. North
D. South

View Answer

Answer: Option B

9. The Arabian Sea lies to its ______.

A. East
B. West
C. North
D. South

View Answer

Answer: Option D

10. There are ______ districts in Sindh.

A. 23
B. 25
C. 27
D. 29

View Answer

Answer: Option C

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

three × 2 =