Tuesday , December 1 2020

Geography of KPK Quiz Questions MCQs

Geography of Khyber Pakhtunkhwa Quiz Questions MCQs for preparation of Entry Test. Here we provide Geography of KPK Quiz Questions MCQs about Geography of Pakistan. All these Geography Quiz Questions provided in MCQs format. Simply prepare your self for reading the question thoroughly. To see answer for each question simply click on the “View Answer” button.

We also recommend you Geography of Sindh Quiz Questions MCQs for test preparation.

Geography of KPK Quiz Questions MCQs

Geography Quiz Questions MCQs for preparation of Entry Test. You simply prepare the given below test. To check your knowledge about Microsoft Access. For Answers simply click on the answer button and follow us on Facebook.

Read Also [Population of Pakistan MCQs Quiz Questions]

1. Khyber Pakhtunkhwa is occoupies the ______ part of Pakistan.

A. North-eastern
B. North-western
C. North-southern
D. None of these

View Answer

Answer: Option B

2. It has border with Punajb on the ______.

A. East
B. South
C. North
D. West

View Answer

Answer: Option A

3. Balochistan lies to its ______.

A. East
B. South
C. North
D. West

View Answer

Answer: Option B

4. Gilgit-Baltistan lies to its ______.

A. East
B. South
C. North
D. West

View Answer

Answer: Option C

5. On the north-western part, Khyber Pakhtunkhwa has common border with ______.

A. India
B. Iran
C. China
D. Afghanistan

View Answer

Answer: Option D

6. The area of Khyber Pakhtunkhwa is ______ square kilometers.

A. 41,521
B. 43,521
C. 45,521
D. 47,521

View Answer

Answer: Option D

7. The area of Khyber Pakhtunkhwa is ______ percent of the country.

A. 6
B. 8
C. 10
D. 12

View Answer

Answer: Option A

8. The population of Khyber Pakhtunkhwa is ______ percent of the country.

A. 18
B. 20
C. 22
D. 24

View Answer

Answer: Option A

9. There are ______ districts in Khyber Pakhtunkhwa.

A. 14
B. 24
C. 34
D. 44

View Answer

Answer: Option B

10. Largest distric of Khyber Pakhtunkhwa by area is ______.

A. Peshawar
B. Swat
C. Mardan
D. Chitral

View Answer

Answer: Option D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

15 − eight =