Tuesday , October 20 2020

General Knowledge Questions and Answers Sports

41. Who won the 13th Asian Games?

A. Japan
B. South Korea
C. Thailand
D. China

View Answer

Answer: Option D

42. First Commonwealth Games were held in:

A. 1930
B. 1933
C. 1935
D. 1940

View Answer

Answer: Option A

43. First Asian Games were played at New Delhi in:

A. 1953
B. 1951
C. 1960
D. 1962

View Answer

Answer: Option B

44. Badminton originated in 1860 at:

A. France
B. England
C. China
D. Brazil

View Answer

Answer: Option B

45. The shape of the baseball field is:

A. Oval
B. Square
C. Diamond
D. Round

View Answer

Answer: Option C

46. The shape of the basketball court is:

A. Rectangular
B. Square
C. Hexagonal
D. None of these

View Answer

Answer: Option A

47. “Bull fighting” is the national game of:

A. Italy
B. Brazil
C. Spain
D. Canada

View Answer

Answer: Option C

48. Which game is called “the noble art of self-defence”?

A. Boxing
B. Wrestling
C. Kabbadi
D. None of these

View Answer

Answer: Option A

49. First Cricket World Cup was played in:

A. US
B. India
C. Australia
D. England

View Answer

Answer: Option D

50. Which of the following games is also called “Ping Pong”?

A. Boxing
B. Badminton
C. Table Tennis
D. Water Polo

View Answer

Answer: Option C

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

1 × two =