Tuesday , October 20 2020

General Knowledge Questions and Answers Sports

31. The Olympic Museum was opened at which of the following places?

A. Istanbul
B. Rome
C. Lausanne
D. Geneva

View Answer

Answer: Option C

32. Wimbledon is connected with:

A. Tennis
B. Football
C. Hockey
D. Chess

View Answer

Answer: Option A

33. Which of the following terms is associated with Chess?

A. Deuce
B. Gambit
C. Pitcher
D. Vulnerable

View Answer

Answer: Option B

34. Olympic Games, after 4th century AD, restarted from:

A. 1896
B. 1904
C. 1908
D. 1910

View Answer

Answer: Option A

35. Prince Wales Cup is associated with:

A. Rugby
B. Golf
C. Polo
D. Chess

View Answer

Answer: Option B

36. “The Ashes” is associated with:

A. Cricket
B. Hockey
C. Tennis
D. Football

View Answer

Answer: Option A

37. The term “chukker” is used in:

A. Polo
B. Hockey
C. Shooting
D. Horse Racing

View Answer

Answer: Option A

38. “Uber Cup” is associated with:

A. Hockey
B. Football
C. Cricket
D. Badminton

View Answer

Answer: Option D

39. “Tripping” is associated with:

A. Hockey
B. Football
C. Cricket
D. Tennis

View Answer

Answer: Option B

40. The game of hockey originated from:

A. Pakistan
B. Australia
C. England
D. US

View Answer

Answer: Option C
For reference go to this wikipedia page

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 − 6 =