Tuesday , October 20 2020

General Knowledge Questions and Answers Sports

11. Commonwealth Games are held once in ______ years?

A. 2
B. 3
C. 4
D. 5

View Answer

Answer: Option C

12. Leander Paes is associated with?

A. Football
B. Tennis
C. Cricket
D. Badminton

View Answer

Answer: Option B

13. The Olympic Flame symbolises:

A. Speed, perfection and strength
B. Continuity between the ancient and modern gaems
C. Unity among various nations of the world
D. Sports as a means for securing harmony among the nations

View Answer

Answer: Option B

14. The term “roll-in” is used in:

A. Cricket
B. Tennis
C. Hockey
D. Golf

View Answer

Answer: Option C

15. Wilson Jones is related to:

A. Cricket
B. Polo
C. Billiards
D. Judo

View Answer

Answer: Option C

16. The term “Duck” is associated with:

A. Cricket
B. Golf
C. Volleyball
D. Soccer

View Answer

Answer: Option A

17. The term “LBW” is associated with which of the following games?

A. Football
B. Hockey
C. Tennis
D. Cricket

View Answer

Answer: Option D

18. What is the length of each stump in cricket?

A. 28 inches
B. 32 inches
C. 35 inches
D. 40 inches

View Answer

Answer: Option A

19. The first SAARC Gold Cup Football Tournament was organised by which country?

A. India
B. Pakistan
C. Nepal
D. Sri Lanka

View Answer

Answer: Option B

20. “Queensberry Rules” is the name given to the rules in:

A. Cricket
B. Hockey
C. Boxing
D. Squash

View Answer

Answer: Option C

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

11 − four =