Thursday , July 16 2020

Balochistan Geography Quiz Questions MCQs

Geography of Balochistan Quiz Questions MCQs for preparation of Entry Test. Here we provide Geography of Balochistan Quiz Questions MCQs about Geography of Pakistan. All these Geography Quiz Questions provided in MCQs format. Simply prepare your self for reading the question thoroughly. To see answer for each question simply click on the “View Answer” button.

We also recommend you Pakistan Geography For NTS, FPSC, PPSC etc for test preparation.

Geography of Balochistan Quiz Questions MCQs

Geography Quiz Questions MCQs for preparation of Entry Test. You simply prepare the given below test. To check your knowledge about Microsoft Access. For Answers simply click on the answer button and follow us on Facebook.

Read Also [Geography of KPK Quiz Questions MCQs]

1. Balochistan occupies the ____ part of Pakistan.

A. East western
B. South Western
C. East southern
D. West southern

View Answer

Answer: Option B

2. It has common border with Afghanistan and ____.

A. China
B. India
C. Iran
D. Tajikistan

View Answer

Answer: Option C

3. Sindh lies to its ____.

A. South-east
B. North-east
C. South-west
D. South-north

View Answer

Answer: Option A

4. Punjab lies to its ____.

A. North-east
B. South-west
C. South-north
D. South-east

View Answer

Answer: Option A

5. Khyber Pakhtunkhwa and FATA lie to its ____.

A. East
B. West
C. North
D. South

View Answer

Answer: Option C

6. Balochistan is the ____ province of Pakistan.

A. Small
B. Smallest
C. Large
D. Largest

View Answer

Answer: Option D

7. The area of Balochistan is ____ squuare kilometers.

A. 347,190
B. 348,190
C. 349,190
D. 346,190

View Answer

Answer: Option A

8. Balochistan is ____ precent of the total area of Pakistan.

A. 47
B. 57
C. 67
D. 77

View Answer

Answer: Option A

9. The population of Balochistan is ____ percent of the total population of Pakistan.

A. 5
B. 9
C. 13
D. 17

View Answer

Answer: Option A

10. There are ____ districts in Balochistan.

A. 24
B. 26
C. 28
D. 30

View Answer

Answer: Option D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

6 − 5 =